Holmen Lofoten

Paviljongen utkikken og jernbanen

PAVILJONGEN
I våre fremtidsplaner inngår et større nybygg på fastlandssiden, foreløpig kalt Paviljongen. Dette vil ligge noe høyere i terrenget enn hovedanlegget på Holmen,  inneholde mottakelsesfasiliteter, restaurant og utsiktspaviljong med utsyn over havlandskapet sørvestover mot Tind, Å og resten av Lofoten, samt øyene Mosken og Værøy.

UTKIKKEN

På den ytre delen av Holmen vil det bli reist nytt naust og ny egnebu som blir benyttet til aktiviteter knyttet til fiske og sjøbruk. Et steinkast derifra finner du Utkikken.  Dette er, som navnet tilsier, et utsiktspunkt med fantastisk panoramautsyn over havet. Her kan du tjore deg fast i vind og blest, og kjenne salt sjøsprøyt på kroppen!  Og romantikeren kan søke hit på stille sommerkvelder med midnattssol og ro.

JERNBANEN
Det går en liten jernbane fra Brygga til den ytre delen av Holmen. Dette er kanskje landets nordligste jernbanestrekning. Den ble opprinnelig brukt til å frakte fisk og utstyr mellom Brygga og fiskehjellene ytterst på Holmen. Holmen har vært en ettertraktet tørkeplass for fisk.
Jernbanen blir restaurert og i hovedsak benyttet som før, men vi vil også bruke den til befraktning av mat og forfriskninger fra brygga til våre gjester, samt til å frakte utstyr til og fra egnebua og naustet.